Blommepie

Ca. 2 kg blommer, sukker, 6-8 hele nelliker, reven citronskal, 400 g. mel, 250 g. smør, 3 æggeblommer, 1 æggehvide, ca. 2 dl. koldt vand, lidt salt.

Så gør vi sådan:

Blommerne skoldes og befries for skindet, herefter rulles de i st. melis og fyldes i et ovnfast fad. Der må gerne være top på. Kom nelliker og reven citronskal over.

Lav en dej af mel, smør, æggeblommer og vand. Dejen må gerne hvile ca. 1 time før den rulles ud.

Rul dejen ud og læg den over fadet med blommerne. Fastgør dejen til fadets kant ved hjælp af æggehviden. Lav yderligere en bræmme af dej til yderligere fastgørelse af kanterne. Hvis der er dej til overs laves små figurer, som anbringes som pynt ovenpå fadet.

Bages midt i ovnen ved 200 grader til dejen er lysebrun og sprød. 30- 40 min.

Når pien er bagt drysses den med flormelis.

Serveres med flødeskum.